Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه خراسان نوشت: شنبه شب که مخاطبان پای اولین قسمت از اولین سریال ماه رمضان امسال نشسته بودند، وقتی دوربین به خیابان رفت و سیاهی لشکر های سریال را نشان داد که در حال تردد بودند، ناگهان همه پای تلویزیون متعجب شدند.

این برای اولین بار بود که در صحنه هایی که در لوکیشن های داخل کشور فیلمبرداری شده بود، تصویر برخی زنان بدون پوشش اسلامی به روی آنتن می آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که باعث شد تا شبکه های اجتماعی و حتی رسانه ها، پر از گمانه زنی هایی در این باره شود. بیشترین احتمال، فرضِ استفاده از کلاه گیس برای سیاهی لشکر های سریال بود؛ فرضی که با توجه به پوشش روسری برای بازیگران اصلی سریال، کمی عجیب بود. بالاخره اگر قرار است از کلاه گیس برای هنروران مجموعه استفاده شود، چرا بازیگران اصلی نتوانند از این امکان استفاده کنند؟ تصاویری که از صفحه تلویزیون گرفته شده بود، در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد و از امکان ویژه سازندگان مجموعه «نفس» برای استفاده از کلاه گیس می گفت.

برخی به مسئولان انتقاد می کردند که در شرایطی مشابه، به فیلم سینمایی «کاناپه» اثر جدید کیانوش عیاری که برای بازیگران زن، از کلاه گیس استفاده کرده بود، اجازه پخش ندادند ولی مجوز این کار را برای سریال «نفس» و در ابعادی گسترده تر (آنتن تلویزیون به جای پرده سینما) صادر کردند اما آیا واقعاً امکان و مجوز ویژه ای برای سازندگان «نفس» وجود داشته؟

سازندگان سریال واقعاً چه کار کردند؟
ساعتی بعد از پخش مجموعه، برخی از کاربران که بیشتر از بقیه خبر های این سریال را دنبال می کردند، از ابتکار جالب سازندگان برای نمایش دادن زنان بی حجاب پیش از انقلاب پرده برداشتند. چند روز پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، جلیل سامان کارگردان سریال و تعدادی از همکارانش به ارمنستان سفر کردند تا با روشی جالب توجه، تصاویری را برای این سریال ضبط کنند. آن ها از تعدادی هنر مند ارمنستانی دعوت کردند تا روبه روی پرده آبی به جلوی دوربین بروند و تصاویرشان را در حالت های مختلف و از زوایای مختلفی ضبط کنند؛ در حال راه رفتن، غذا خوردن، حرف زدن و...

تکنیک پرده آبی (Chroma Key) به روشی در جلوه های ویژه سینمایی و تلویزیونی گفته می شود که در آن از بازیگران جلوی پرده ای آبی (یا گاهی سبز) فیلم برداری می شود و محیط اطرافشان در تصویر نمی افتد. بنابراین سازندگان بعد از فیلم برداری و در زمان اعمال جلوه های ویژه، می توانند هر تصویری که خواستند (دریا، کوه و...) را پشت سر بازیگر قرار دهند؛ انگار بازیگر در آن مکان حضور دارد. تکنیک پرده آبی سال هاست که در صنعت سینما استفاده می شود و فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی ایرانی هم از آن استفاده می کنند.

روی دیگر یک ابتکار؛ انتخاب کشور مقصد
ارمنستان از چند جهت انتخابی هوشمندانه بود. مثلا چهره های شرقی مردم این کشور، شباهت زیادی به چهره مردم خودمان دارد. همین موضوع بود که پیش از رمزگشایی معما، کسی را به این فکر نینداخت که ممکن است هنروران، خارجی باشند. علاوه بر آن ارمنستان برخلاف کشوری مانند ترکیه، کشور ارزان تری است و هزینه های سفر به آن، به مراتب کمتر است. هرچه نباشد، پیشتر هم برخی فیلمسازان به کشور های خارجی (بخوانید ترکیه) سفر کرده بودند تا بتوانند در این کشور از بازیگران زن بدون حجاب فیلم برداری کنند، هرچند آن ها روش سازندگان «نفس» را برای فیلم برداری از هنروران دنبال نمی کردند. مجموعه های قبلی، مجبور بودند برای فیلم برداری از بازیگران زن خارجی بدون روسری، به کشوری خارجی سفر کنند.

روشی که می تواند تکرار شود
به نظر می رسد ابتکار جالب جلیل سامان و گروه سریال «نفس» می تواند در آینده هم برای نمایش خانم های بی حجاب در آثار تلویزیونی و سینمایی درباره تاریخ پیش از انقلاب اسلامی مورد استفاده قرار بگیرد؛ به خصوص این که این روش، جنجال های روش دیگر را که برای فیلمی مانند «کاناپه» اجرا شد ندارد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۳۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید

علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی درباره سریال جدید خود با نام «بدل» که با پایان مجموعه «هفت سر اژدها» از این شبکه پخش می شود به خبرنگار مهر بیان کرد: قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال ۱۴۰۲ رخ می دهد و درباره خانواده عطاران است؛ شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می کند که نسل اندر نسل عطار هستند. پریسا مقتدی نقش همسرش را بازی می کند و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران دارد.

وی درباره عرفان آصفی که بیشتر در تئاتر فعالیت داشته است توضیح داد: رضا عطاران که تحصیلات مرتبط با هوا و فضا در خارج از کشور دارد پس از پنج سال به ایران باز می گردد. نقش او را عرفان آصفی بازی می کند که سال گذشته در فیلم «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری نقش اصلی را داشت و اینجا هم نقش اصلی سریال را دارد.

این نویسنده و کارگردان درباره قصه «بدل» بیان کرد: طرح این قصه را حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و کنار گذاشتم و بعد از سال ها فکر کردم الان وقت آن است که ساخته شود.

مسعودی درباره نام رضا عطاران و اینکه برای این قصه با خود عطاران گپ و گفتی داشته است یا خیر بیان کرد: به هر حال من سال هاست در مقام نویسنده کار می کنم و سال های اخیر هم کارگردانی کرده ام. عطاران هم از مدل کاری من خبر دارد و برایش سوال نبود که چرا سراغ اسم او رفته ام. اما من زنگ زدم و برای استفاده از نامش از او اجازه گرفتم.

این فیلمنامه نویس درباره کمدی های سال های اخیر که نتوانسته است مخاطب را راضی کند، بیان کرد: من همه سریال های تلویزیون را می بینم چون آثار همکاران من است و همیشه این آثار را دنبال کرده ام. مساله این است که الان چهار یا پنج پلتفرم اصلی داریم و فضای مجازی هم بسیار فعال است. فضا نسبت به ۲۰ سال پیش خیلی تغییر کرده است. گرفتاری مردم هم بیشتر شده است. آن زمان شاید ساعت ۷ شب خانه بودید اما الان آنقدر دلمشغولی ها زیاد شده است که باید تا آخر شب کار کنید.

وی درباره اینکه سریالش چقدر می تواند فضای جدیدی در میان کمدی ها داشته باشد، عنوان کرد: این سریال هم از موقعیت های کمدی و هم از کمدی کلامی برخوردار است. شخصیت ها در این سریال فانتزی نیستند. شخصیت هایی که در این سریال انتخاب کرده ام به گونه ای هستند که مردم با آنها همذات پنداری دارند و ما به ازای آنها را می بینند. پیش از این هم سال ها تلاش کرده ام که مردم با شخصیت های آثارم ارتباط بگیرند و کاراکترها و شخصیت ها را اطراف خود دیده باشند.

نویسنده «کوچه اقاقیا» اضافه کرد: نویسنده هایی مثل پیمان و محراب قاسم خانی تخصص شان در فانتزی است ولی من هرچه ساختم مابه ازای آن را در زندگی خودم دیده ام مثل «نوروز رنگی» که چند سال پیش پخش شد و «بدل» هم چنین ویژگی ای دارد. غیر از شخصیت ها، بخشی از داستان هم براساس یک واقعیت است.

مسعودی در ادامه درباره حضور بازیگران در سریال های تلویزیونی با توجه به دستمزدهای شبکه خانگی بیان کرد: الان دستمزدها در پلتفرم ها آنقدر بالا و عجیب و غریب است که بسیاری از بازیگران را نمی توانید در تلویزیون داشته باشید. با این ارقامی که آن طرف رد و بدل می شود مگر می توانید به بازیگرانی چون جواد عزتی بگویید به تلویزیون بیاید. خود من با رقم های تلویزیون رویم نمی شود به اینها که رفقایم هستند بگویم به تلویزیون بیایند.

وی در پایان درباره اینکه چرا خودش به پلتفرم ها نمی رود و کار بسازد، بیان کرد: تلویزیون مخاطب بسیار بالایی دارد من ادعایم می شود تمام ایران را گشته ام و در سراسر ایران دیده ام که هنوز تلویزیون شان روشن است. شک نکنید یک سریال تلویزیونی در شبکه سه میزان بیننده اش خیلی بیشتر از سریالی است که در شبکه نمایش خانگی درباره اش بحث می شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سردار رادان: قرائت قرآن از زنان مکشوفه حجاب را نشان می دهند/ این تفکر حتی برخی افراد حزب اللهی را تحت تاثیر قرار داده و تصاویر آن دست به دست می‌شود
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • تصویر حیرت‌انگیزازدست زن مصری بعداز ۳۳۰۰ سال
  • عکس| خانم بازیگرِ تلویزیون، برای همیشه ایران را ترک کرد
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • سرو شراب با بطری در سریال پرحاشیه تلویزیون!